Młoda kapusta zasmażana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do obiadu . Mojemu Mężusiowi i Mojej Córci bardzo smakowała .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty

    2 szklanki bulionu warzywnego

    1 łyżka masła

    1 cebula

    3 łyżki mąki

    3 łyżki śmietany kremówki

    1 pęczek koperku

    sól , pieprz

Młoda kapusta zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć ,poszatkować .

    Zalać bulionem warzywnym i dusić pod przykryciem 10 minut .

    Na patelni rozpuścić masło , zeszklić posiekaną cebulę .

    Dodać mąkę i śmietanę , zrobić zasmażkę .

    Zawartość patelni dodać do kapusty , dusić jeszcze 5 minut .

    Dodać umyty , posiekany koperek .

    Doprawić solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy