Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami

4.49 (168 ocen)

Trzeba się zajadać młodą kapustą póki sezon trwa, tym razem wersja z pieczarkami i kiełbasa śląską. Z pajdą domowego chleba to szybki i sycący posiłek

Składniki:


  • 4 kiełbaski śląskie
    1 czerwona cebula
    1 młoda cebula biała
    250 g pieczarek
    1 średnia główka młodej kapusty
    sól i pieprz do smaku
    0,5 pęczka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Młoda kapusta z kiełbasą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kiełbasę przekroić na pół a następnie w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć aż lekko wytopi się tłuszcz.

    Obie cebule obrać, pokroić i wrzucić do kiełbasy, smażyć aż cebula się zeszkli.

    Pieczarki umyć, pokroić w plastry, wrzucić na patelnię, smażyć razem aż pieczarki odparują.

    Przełożyć do garnka. Dodać poszatkowaną kapustę, oprószyć lekko solą (kiełbasa jest słona, więc soli niewiele), wlać 1/4 szklanki wody i przykryć pokrywką. Dusić aż kapusta zmięknie.

    Doprawić pieprzem. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. 2/3 wsypać do garnka, wymieszać.

    Kapustę nałożyć do miseczek, posypać porcje odłożoną natką i podawać z domowym chlebem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Młoda kapusta Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować