Młoda kalarepa w panierce

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Smakiem przypomina panierowanego kalafiora.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 średniej wielkości młode kalarepy
    1 duże jajko
    1/4 szklanki mleka
    1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kalarepa w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kalarep usunąć liście i zdrewniały koniec. Warzywa umyć. Gotować 10 minut (nie obierać ze skórki). Zachartować zimną wodą (pod strumieniem wody). Kalarepy pokroić w dość cienkie plastry. Jajko rozkłócić z mlekiem, przyprawić. Warzywa panierować w masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron nan rumiano.

Porady

Świetnie smakuje z kechupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować