Mleczna galaretka

4.5 (168 ocen)

Deser jest orzeźwiający, lekki i bardzo smaczny. Doskonały na spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 opakowanie galaretki truskawkowej,
    • 2 łyżeczki żelatyny,
    • 0,5 litry kwaśnego mleka,
    • 2 łyżki cukru pudru,
    • 1 cukier waniliowy,
    • 1/3 szklanki gorącego mleka,
    • 2-3 łyżki konfitur,
    • 3 kostki czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Mleczna galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mleczna galaretka 1.
    Galaretkę rozpuszczamy wg przepisy na opakowaniu. Schładzamy i po zastygnięciu kroimy w kostkę. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Kwaśne mleko miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie dokładamy rozpuszczoną żelatynę.
    Do przygotowanych pucharków wlewamy połowę tężejącej galaretki mlecznej później pokrojoną w kostkę galaretkę truskawkową. Wierzch zalewamy drugą częścią galaretki mlecznej. Deser odstawiamy do lodówki na około 0,5 godz.
    Przed podaniem dekorujemy łyżką dowolnej konfitury i startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować