Mizeria po ukraińsku

5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Podobna do znanej polskiej. Różnica to nieobrane ogórki

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ogórków sałatkowych

    1 pęczek dymki ze szczypiorem

    Sos :

    4-6 łyżek słodkiej śmietany 18%

    sok z połówki cytryny

    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Mizeria po ukraińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria po ukraińsku 1. Ogórki umyłem, osuszyłem, nie obrałem. Pokroiłem je na cienkie plasterki. Dymki oczyściłem, opłukałem, pokroiłem w cienkie krążki białe cebulki i 5-6 centymetrowe kawałki zielonego szczypiorku.
    Przygotowałem sos : śmietanę przyprawiłem do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    Sosem polałem ogórki, posypałem posiekanym szczypiorkiem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować