Miruna pod ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne filety z miruny w ziołach.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta z miruny
    pęczek pietruszki
    pół pęczka koperku
    cebulka dymka ze szczypiorkiem
    sól i pieprz
    50 g masła
    2 ząbki czosnku

Miruna pod ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miruna 1. Fileciki doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
    2. Czosnek siekamy i nacieramy nim filety.
    3. Częścią masła nacieramy naczynie żaroodporne, resztę masła wkładamy do lodówki. Rybne fileciki rozkładamy w naczyniu.
    4. Zioła i cebulkę siekamy i rozkładamy na naszych filecikach. Wkładamy do lodówki na około 1h.
    5. Po tym czasie wyciągamy danie z lodówki i ścieramy resztę masła na duzych oczkach na nasze rybki.
    6. Pieczemy w piekarniku przez 30min w temperaturze 180*c.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy