MIODZIO DO WSZYSTKIEGO

5 (185 ocen)

Doskonały dodatek do pieczywa,ciast i deserów.Smak tego miodu pamiętam z dzieciństwa,kiedy to było własne masełko i maślanka.Używało się tego miodu głównie do smarowania pieczywa.Ja jednak wykorzystuję do różnego rodzaju ciast,deserów.,naleśników.Polecam.

Składniki:



  • 1/2 l. swojskiej maślanki z grudkami masła
    2 szk.cukru
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodzio do wszystkiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miodzio do wszystkiego 1.



    Do garnka wlać maślankę,wsypać cukier i gotować na wolnym ogniu mieszając około 1 godz.40 min.


  • miodzio do wszystkiego 2. Masa musi osiągnąć gęstość ciasta naleśnikowego i mieć ciemno słomkowy kolor.
  • miodzio do wszystkiego 3. Gorące wlać do suchych słoiczków,zamknąć,przestudzić.Trzymać w chłodnym miejscu.

Porady

Maślankę kupioną w sklepie można wzbogacić dodając łyżkę masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować