Miodowe śledzie z rodzynkami z whisky i cynamonem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Miałam wolną niedzielę od niepamiętnych czasów! Trzeba było ten fakt uczcić w kuchni Emotikon smileZrobiłam, więc 4 świąteczne propozycje. Musiałam zwolnić się z jednej pracy żeby znaleźć czas na gotowanie i bloga. Od tej pory mam nadzieję, że nie będę Was już więcej kulinarnie zaniedbywać :)

  • 30 min

Składniki:



  • Składniki:
    500 g solonych filetów śledziowych (2 tacki matjasów)
    1 czerwona cebula
    1,5 łyżeczki cynamonu
    3 łyżki miodu albo syropu z agawy
    1 garść rodzynek
    olej słonecznikowy albo ryżowy
    100 ml whisky
    Pieprz do smaku
    1 duże jabłko
    Świeże gałązki natki pietruszki do dekoracji





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Miodowe śledzie z rodzynkami z whisky i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Whisky podgrzewamy w garnuszku. Następnie rodzynki moczymy w alkoholu. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy miód, pieprz, cynamon i rodzynki, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do wystygnięcia. Mieszamy sos ze śledziami. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Śledzie podajemy na dużych plastrach jabłka i dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować