Minigołąbki w liściach szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Interesują mnie przepisy z różnych regionów świata. Z nich czerpię swoje pomysły. Moje gołąbki to połączenie greckiej i polskiej tradycji.

Składniki:

  • ● 1 kg szpinaku
    ● cebula
    ● sól do wody
    ● 35 dag mielonego mięsa
    ● przyprawy: po 1/3 łyżeczki oregano, curry, mielonego pieprzu, soli, majeranku, przyprawy orientalnej, np. masala

Minigołąbki w liściach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku myjemy, blanszujemy,
    odcedzamy i delikatnie
    osuszamy. Małe liście drobno
    siekamy, duże odkładamy.
  • Minigołąbki w liściach szpinaku 2. Farsz: cebulę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Z przyprawami
    dodajemy do mięsa. Mieszamy
    z posiekanym szpinakiem.
  • 3. Na 2-3 liście szpinaku nakładamy
    po łyżeczce farszu. Zawijamy.
    Gołąbki wkładamy do
    garnka, zalewamy wodą. Solimy.
    Dusimy ok. godziny.

Porady

Podajemy z ryżem i pomidorami. Można polać je sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy