Mini torcik z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyrobić ręcznie ciasto dodając tyle mąki,żeby dało się wałkować.Podzielić na 12 części [najlepiej brać po kawałku ciasta i wałkować na cienki placek , ja dodatkowo wykrawałam kółko przy pomocy talerzyka i wyszło mi 12 takich placuszków] .
2.Piec placki pojedyńczo na suchej patelni z obu stron.
3.2 szkl .mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym ,a resztę mleka wymieszać z mąką i mąką ziemniaczaną . Mleko z mąkami wlać do gotującego się mleka i zagotować cały czas mieszając. wystudzić. Margarynę utrzeć stopniowo dodając ostudzony budyń.
4.Taką masą przekładamy usmażone placki i dowolnie dekorujemy
5.Dowolnie dekorujemy.Najlepiej smakuje na drugi dzień , wtedy placki nasiąkną trochę masą budyniową.
Komentarze