Mini tarta z faszerowanymi pomidorkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pyszna na przyjęcie gości

  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI TARTA ::
    - mka: 1.5 szklanki
    - zimne masło: 120 gramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - sól: 1 łyżeczka
    - woda: 50 mililitrów
    SKłADNIKI ::
    - pomidorki koktajlowe: 10 sztuk
    - ser feta: 100 gramów
    - czarnuszka: 1 łyżka
    - śmietana30%: 150 mililitrów
    - Jajko: 1 sztuka
    - starta mozzarella: 100 gramów
    - sól, pieprz,: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Mini tarta z faszerowanymi pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasto : Zimne masło pokrój na małe kwadraciki. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj zimne masło i połącz składniki. Dodaj żółtko, sól i wodę. Szybko wyrób ciasto. Uformuj kulkę i włóż do lodówki na 40-50 minut. Rozwałkuj ciasto i włóż do foremki. Na ciasto połóż kawałek papieru do pieczenia i wysyp groch. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 15 minut. Następnie ściągnij z ciasta groch i dopiecz kolejne 5 minut.
  • 2. Przygotowanie : Do kubka wlej śmietanę dodaj jajko i rozbełtaj widelcem. Wsyp mozzarellę i wymieszaj składniki. Dodaj sól i pieprz. Mieszankę wylej na ostudzoną tartę. Pomidorki przekrój na pół i wydrąż środek. Nafaszeruj każdy serem feta.Posyp czarnuszką i piecz w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować