Mini pizze z pieczarkami i salami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zrobiłam je dla małych urwisów z rodziny. Byli zachwyceni,każdy dostał to co lubi.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wierzch;
    30 dag. pieczarek
    1 łyżka masła
    8 plasterków salami
    16 plasterków żółtego sera
    sól do smaku
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 cebulka
    Ciasto;
    2,5 szkl. mąki
    2,5 dag.drożdży
    1 szkl. mleka
    5 łyżek oleju
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    ketchup
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Przekąski

Mini pizze z pieczarkami i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini pizza z pieczarkami 1. Podsmaż na patelni na masełku cebule i pieczarki.Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.
  • Mini pizza 2. Z podgrzanego mleka,drożdży i cukru zrób zaczyn. Odczekaj aż wyrośnie.Zaczyn dodaj do mąki,dodaj także olej i sól,i zagnieć sprężyste ciasto.Odstaw do wyrośnięcia.
  • Mini pizza 3. Ciasto jeszcze raz zagnieć,podziel na 8 części.
  • Mini pizza 4. Uformuj kule,a z nich okrągłe pizze.Każdą posmaruj ketchupem, ułóż wedle upodobań pieczarki,wędlinę i ser.
  • Mini pizze 5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 20 min.
  • Mini pizze 6. Podaj z ulubionym sosem lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować