Mini pity

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna weekendowa przekąska

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki musztardy
    maggi
    1/2 łyżki sosu chili
    bułki do pity, u mnie w wersji mini, w opakowaniu jest 10 sztuk
    dodatki
    100 g jogurtu naturalnego + 2 ząbki czosnku + szczypiorek + sól, pieprz
    liście szpinaku
    korniszony
    prażona cebulka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Mini pity - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Z mięsa uformować 10 płaskich kotlecików. Usmażyć je z obu stron. Bułeczki do pity obsmażyć na patelni grillowej, rozkroić.
    Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i posiekanego szczypiorku przygotować sos. Do każdej bułki nałożyć po łyżeczce sosu, 1/2 łyżki cebulki, kotleta, kilka liści szpinaku i po 2 plasterki ogórków konserwowych. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pita

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować