500 g mięsa mielonego
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżeczki musztardy
maggi
1/2 łyżki sosu chili
bułki do pity, u mnie w wersji mini, w opakowaniu jest 10 sztuk
dodatki
100 g jogurtu naturalnego + 2 ząbki czosnku + szczypiorek + sól, pieprz
liście szpinaku
korniszony
prażona cebulka
1.Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Z mięsa uformować 10 płaskich kotlecików. Usmażyć je z obu stron. Bułeczki do pity obsmażyć na patelni grillowej, rozkroić.
Z jogurtu, przeciśniętego przez praskę czosnku i posiekanego szczypiorku przygotować sos. Do każdej bułki nałożyć po łyżeczce sosu, 1/2 łyżki cebulki, kotleta, kilka liści szpinaku i po 2 plasterki ogórków konserwowych. Smacznego :)
Komentarze