Mini pączki z serkow homogenizowanych

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Mini pączki z serków homogenizowanych to pyszny i szybki smakołyk nie tylko w tłusty czwartek. W przygotowaniu są błyskawiczne, gdyż nie wymagają etapu wzrostu ciasta, jedyne co należy to połączyć składniki i je usmażyć. Pulchne i delikatne pączusie, z charakterystycznymi nierównościami z mocno wani

  • 30 min

Składniki:


  • Składniki na około 20_25 mini pączków

    serki homogenizowane ( użyłam Danio waniliowe 280 g czyli 2 opakowania )
    jajka 2
    mąka pszenna 1 i 1/3 szklanki ( 230 g)
    cukier wanilinowy 16 g
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    cukier puder
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Mini pączki z serkow homogenizowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej dobrze rozgrzać w głębokim rondlu (170-175 °C ) temperatura jest znacząca. Jeśli będzie zbyt wysoka pączki za szybko będą się rumienić, natomiast środek pozostanie surowy, zaś niska sprawi, że pączki będą tłuste. Jajka roztrzepać, dodać serki, mąkę, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, zmiksować do połączenia składników, konsystencja powinna być dość gęsta. Ciasto kłaść małą łyżeczką na rozgrzany olej, każdorazowo łyżeczkę zanurzać w oleju lub zimnej wodzie, aby ciasto się nie kleiło. Pączki smażyć na złoty kolor z obu stron kontrolując, aby się nie spaliły ( powinny same się obracać ). Usmażone pączusie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, wystudzone oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować