Mini-cukinie z dzikim ryżem i mięsem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Sprytny sposób na obiad to połączenie dobrego smaku, oryginalności i
szybkiego czasu przygotowania potrawy.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 cukinie
    40 dag mielonego mięsa wieprzowego
    Cebula
    Mała papryka czerwona
    3/4 szklanki ugotowanego dzikiego ryżu
    2 garście startego żółtego sera
    Sól, pieprz, olej

Mini-cukinie z dzikim ryżem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Następnie ponownie
    przekrój w poprzek na połówki i wydrąż środki. Ukształtuj cukinie
    na kształt mini-łódeczek obcinając dookoła brzegi.
    Cebulę, paprykę obierz i pokrój. Usmaż na oleju wraz z mięsem
    mielonym. Następnie przypraw wsyp ryż, przypraw solą, pieprzem i
    całość dokładnie wymieszaj. Farszem napełnij cukinie i wierzch posyp
    serem żółtym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni
    i piecz około 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy