Minestrone

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

włoskie smaki na talerzu

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 l bulionu
    10 dag zielonego groszku z puszki
    2 łodygi selera naciowego
    2 średnie marchewki
    2 pory
    10 dag kapusty włoskiej
    1 cebula
    1 puszka pomidorów
    1 szklanka makaronu
    2 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz

Minestrone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente

    Cebulę, marchewkę, seler naciowy kroimy w kostkę. Kapustę włoską szatkujemy. Na patelni z oliwą dusimy pokrojone warzywa.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażać 2 minuty. Kiedy zmiękną dodać pomidory z puszki i zalać bulionem. Gotować 15 minut. Dodać pokrojonego pora oraz groszek. Przyprawić solą, pieprzem. Gotować 20 minut.

    Zupę podawać z ugotowanym makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy