Migdałowiec

0 (0 ocen)

  • 45 min

Samo rozpływa się w ustach.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 20 porcji: - 2 szklanki mąki pszennej - 60 dag masła śmietankowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 żółtka - 10 dag migdałów - 3/4 szklanki cukru kryształu - 2 cukry waniliowe - 4 białka - 1 puszka mleka toffi lub krówka

Migdałowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: 1.Z mąki pszennej, 30 dag masła, proszku i żółtek zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na trzy części i każdą wyłożyć na posmarowaną i wyłożoną papierem blaszkę (34cm x 24cm). 2.Do miski wsypujemy cukier kryształ, cukier waniliowy i 4 białka. Miskę stawiamy na garnku z wodą i ubijamy podane składniki na parze aż beza będzie sztywna.Ostygniętą bezę wykładamy na każdy kruchy placek, posypujemy migdałami i pieczemy w temperaturze 170*C,około 30 minut. 3.30 dag masła ubijamy mikserem. Do ubitego masła dodajemy mleko toffi lub krówkę i dobrze ubijamy.Upieczone placki przekładamy przygotowaną masą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy