Migdałowe ciasteczka z malinami

0 (0 ocen)

Niebiańsko pyszne ciasteczka migdałowe z malinami.

Składniki:

  • 160g mąki
    0,5 szklanki migdałów
    1/3 łyżeczki sody
    100g masła
    1 jajko
    2/3 szklanki cukru
    1/3 łyżeczki soli
    malina (lub wiśnia, porzeczka)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Migdałowe ciasteczka z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, sodę i mielone migdały. Wymieszać.
  • 2. Masło pokojowej temp. ubić z cukrem, dodać jajko i znowu ubić. Na koniec wsypać mąkę z migdałami i zagnieść delikatnie ciasto.
  • 3. Blachę wyścielić papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 10-12 równych części, z każdej formujemy kule, wewnątrz wkładamy po 2-3 maliny. Ułożyć na blasze z odstępem ok. 5 cm. Za pomocą widelca ostrożnie przycisnąć każdą kulkę. Piecz ok. 15-18 min w temp. 180 stopni.

Porady

Migdały można zamienić na wiórki kokosowe. Maliny możesz zastąpić wiśnią, porzeczką lub jagodami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Migdały Owoce Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować