Mieszanka a'la leczo

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie to powstało ze składników, które były akurat zbędne w kuchni i okazało się, że smakuje świetnie!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta pekińska
    400 g pieczarek
    cebula
    2 ząbki czosnku
    2 laski kiełbasy z czosnkiem niedźwiedzim
    sos słodko-kwaśny
    pomidor
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo Potrawka

Mieszanka a'la leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę pekińską kroją drobniutko i zalewam wrzątkiem na 5 minut i odcedzam.
    2. Cebulę kroję w kosteczkę i przesmażam w garnku na rozgrzanym oleju, dodaję również przeciśnięty przez praskę czosnek.
    3. Kroję pieczarki i dodaję do garnka, smażę aż troszkę wody odparuje.
    4. Na patelki przesmażam pokrojoną w półksiężyce kiełbaskę.
    5. Kiełbaskę i kapustę pekińską dodaję do garnka.
    6. Z pomidora obieram skórę, dodaję do garnka i zalewam to sosem słodko-kwaśnym.
    7. Mieszam wszystko, gotuję przez chwilę i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kurczak w warzywach a'la leczo

To może cię zainteresować