Mięso mielone w andrucie w sosie z prawdziwków

0 (0 ocen)

  • 30 min

ładnie wygląda i świetnie smakuje :)

  • 30 min

Składniki:

  • Rolada: 1 wafel andruta
    torebka ryżu
    pół kg mięsa mielonego
    jajko do panierowania
    płatki owsiane do panierowania
    sól, pieprz,
    olej do smażenia
    sos: 1000 g prawdziwków
    2 cebule
    pęczek szczypiorku
    300ml bulionu
    1 łyżka mąki
    3 łyżki śmietany
    łyżka masła
    sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Sosy

Mięso mielone w andrucie w sosie z prawdziwków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rolada: Do garnka wlewamy tyle wody aby woreczek ryżu był w niej całkowicie zanurzony. Wodę zagotowujemy ze szczyptą soli, wkładamy torebkę ryżu. Ryż gotujemy ok. 15 min.
    Ryż z rozciętej torebki przekładamy na sito, w celu odsączenia zbędnej wody.
    Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na oleju.
    Mięso mieszamy z ryżem i naszym farszem smarujemy wafel. Gdy wafel nam troszkę namoknie zwijamy go w roladę. Roladę kroimy w plastry, panierujemy w jajku i płatkach i podsmażamy na oleju.
  • 2. Sos z prawdziwków: Grzyby oczyszczamy Większe kroimy. Cebulę siekamy. Grzyby i cebulę przesmażamy na rozgrzanym maśle.
    Zalewamy bulionem. Dusimy kilkanaście minut.
    Zagęszczamy mąką, zabielamy śmietaną.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i posiekanym szczypiorkiem. Chwilę podduszamy.
    Podajemy z naszą roladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować