Mięsno-pieczarkowa

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Mam 5-osobową rodzinę, której uwielbiam dogadzać. Zawsze wymyślę coś nowego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego
    ● 2 jajka
    ● 2 filety drobiowe
    ● 40 dag pieczarek
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 2 łyżki majonezu
    ● łyżka śmietany
    ● 4 cebule
    ● 1/3 kostki masła
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsno-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i siekamy.
    Pieczarki oczyszczamy i kroimy
    w kawałki. Na roztopionym
    maśle szklimy cebulę. Dodajemy
    pieczarki i smażymy, aż
    odparują. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w paski.
  • 2. Mielonki rozdrabniamy,
    mieszamy z jajkami i doprawiamy. Wkładamy do średniej
    wielkości brytfanki. Wykładamy
    najpierw pieczarki z cebulą,
    a następnie fileta.
  • Mięsno-pieczarkowa 3. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Mieszamy
    z majonezem i śmietaną. Wykładamy
    na mięso. Pieczemy
    ok. 40 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować