Mielonka wieprzowo-drobiowa z papryką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Swojskie wędlinki to jest to ;) palce lizać

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0.5 kg polędwiczek z kurczaka
    0,5kg zmielonej szynki wieprzowej
    pół papryki czerwonej
    1łyżeczka majeranku
    1łyżeczka ostrej papryki
    1łyżeczka czosnku suszonego
    1łyżeczka żelatyny
    1 jajko
    1 łyżeczka soli peklowej

Mielonka wieprzowo-drobiowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielonka 1. Wszystkie składaniki ze sobą mieszamy , kurczaka kroimy w kostkę .
    Paprykę czerwoną kroimy w większą kostkę ( ja pokroiłam z drobno i przy krojeniu mi wypadała można też w całości paprykę włożyć w środek masy mięsnej ) jak kto woli.
    Parzymy w szynkowarze 1 h w temp 75stopni po ostygnięciu wkładamy cały szynkowar do lodówki na 12 h .
    Na drugi dzień mamy pyszną wędlinkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy