Mielone z szynki z papryką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosto, szybko, smacznie :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na około 17 sztuk:
    500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
    cebula
    papryka czerwona
    1/3 szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki mleka
    2 jajka
    1/3 szklanki ziemnej wody
    sól (około 1 łyżka)
    pieprz
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Mielone z szynki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski. Bułkę tartą zalewamy mlekiem.
  • 2. Do miski dodajemy mięso, bułkę tartą namoczoną w mleku, jajka, koperek, przyprawiamy. Mięso dokładnie wyrabiamy ręką dodając po trochu zimnej wody (im dłużej będziemy wyrabiać, tym mielone będą lepsze).
  • 3. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy