Mielone z piekarnika

4.99 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety podaję z sosem pomidorowym.

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego
    25 dag pieczarek
    duża marchewka
    por
    jajko
    cebula
    olej
    ząbek czosnku
    1/2 małej kapusty pekińskiej
    5 dag żółtego sera
    bułka
    szkl. mleka
    po 1/2 łyżeczki majeranku, vegety, oregano i słodkiej mielonej papryki
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Pieczarki kroimy i dusimy na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Wyrabiamy masę.
  • 2. Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę ścieramy. Cebulę, pora i kapustę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy. Mieszamy z masą mięsną. Doprawiamy.
  • 3. Formujemy kotlety. Pieczemy 30 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować