Mielone z mozzarellą,czerwoną cebulą i pomidorami w boczku

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ulepszona wersja zwykłych kotletów mielonych.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 bułka kajzerka
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka kaszy manny
    sól i pieprz
    olej do smażenia
    bułka tarta do obtoczenia kotlecików
    2 czerwone cebule
    2 pomidory
    300g mozzarella
    opakowanie plastrów boczku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Mielone z mozzarellą,czerwoną cebulą i pomidorami w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku.Do mięsa dodać jajko, majeranek,kasze manną,namoczoną bułkę,poszatkowaną cebulę i czosnek,całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym.
    Czerwoną cebulę obrać, pokroić w plastry, pomidory i mozzarellę również pokroić w plastry.Kotleciki przekroić poprzecznie na pół. Następnie na każdym spodzie kotlecika położyć po jednym plasterku czerwonej cebuli, mozzarelli, pomidora i przykryć górą kotlecika. Owinąć boczkiem.Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać aż do rozpuszczenia sera. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Czerwona cebula Mozzarella Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować