Mielone z mozzarellą,czerwoną cebulą i pomidorami w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku.Do mięsa dodać jajko, majeranek,kasze manną,namoczoną bułkę,poszatkowaną cebulę i czosnek,całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Czerwoną cebulę obrać, pokroić w plastry, pomidory i mozzarellę również pokroić w plastry.Kotleciki przekroić poprzecznie na pół. Następnie na każdym spodzie kotlecika położyć po jednym plasterku czerwonej cebuli, mozzarelli, pomidora i przykryć górą kotlecika. Owinąć boczkiem.Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać aż do rozpuszczenia sera. Smacznego.
Komentarze