mielone z krakersami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Odmienna wersja dla tradycyjnej lasagne

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
    150 g krakersów
    200 g przecieru pomidorowego
    cebula
    papryka
    4 pieczarki
    ząbek czosnku
    łyżka sosu chilli
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    150 g żółtego sera

Mielone z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso, następnie gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną i paprykę. Pieczarki kroimy w pół-talarki i dodajemy do całości.
  • image-1o9snda 2. Wlewamy przecier oraz sos chilli i chwilę gotujemy. Dodajemy zioła i przyprawy oraz posiekany czosnek. Blaszkę wykładamy papierem, na dno wykładamy podwójną warstwę krakersów, nakładamy farsz, na to starty ser i przykrywamy warstwą krakersów.
  • 3. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
    Porcja dla 3 osób.

Porady

uważamy z soleniem, gdyż krakersy same w sobie są dosyć słone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy