Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem to świetna propozycja na zimowy obiad.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
    2 jajka,
    4 łyżki bułki tartej,
    0,5 szklanki wody lub bulionu,
    sól i pieprz do smaku,
    łyżka majeranku,
    bułka tarta do obtaczania,
    olej do smażenia,
    jabłko,
    ogórki kiszone.

Mielone nadziane jabłkiem i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
    Jabłko obieramy i kroimy w paseczki.
    Ogórki również kroimy w paseczki.

    Z miesa mielonego formujemy podłużne placki, układamy po paseczku jabłka i ogórka i zlepiamy brzegi, formując owalny kształt.
    Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z każdej strony na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego ;)

Porady

Ogórki kiszone możemy zastąpić konserwowymi.

Komentarze

Podobne przepisy