Mielone mega cebulowe

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Rozwiązanie na obiad a u nas najczęściej w takiej postaci serwuje na zimno do kanapek na różne weekendowe wyprawy.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonej szynki wieprzowej
    1 mała czerstwa bułka
    2 jajka
    3 cebule
    1 ząbek czosnku
    Mleko do namoczenia bułki
    1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
    Sól / pieprz
    Bułka tarta do panierowania
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Mielone mega cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone mega cebulowe 1. Mięso mielone daje do półmisku dodaje przeciśnięty przez prasę ząbek czosnku oraz przyprawy sól, pieprz i przyprawa do wieprzowiny. Bułkę namoczyć w mleku – odsączyć na sitku i dodać do mięsa. Cebule kroimy w kostkę. 1/3 porcji posiekanej cebulki zeszklić na tłuszczu i przestudzoną dodać do mięsa mielonego. Pozostała cebulkę dodajemy od razu do mięsa. Na koniec dajemy jajka i wyrabiamy mięso dokładnie.
    Formujemy kotlety mielone i obtaczamy w bułce tartej następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Porady

Mielone, szynka wieprzowa, cebula

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso mielone Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować