Mielona ręka leśniczego z faszerowanymi ziemniakami i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 15 minut.
Do miski włożyć zmielone mięso, startą cebulę, jajko, sól, pieprz oraz odciśniętą bułkę, natkę pietruszki,wszystko dokładnie wymieszać.
W rękawiczkę jednorazową włożyć masę mięsną,napełniać tak aż mięso napełni końcówki palców.Tak przygotowaną mięsną rękawiczkę,położyć na pomidora,aby palce delikatnie opadały w dół i wsadzić do zamrażarki na 1,5 godziny.
Faszerowane ziemniaki:
Ziemniaki dokładnie umyj,oprósz solą i piecz w piekarniku 45 minut w 180 stopniach.Gdy wystygną,przekroić na pół, wydrążyć delikatnie.
Do wydrążonej masy ziemniaczanej dodać 3 jajka ,sól,pieprz,natkę pietruszki,wymieszać i nafaszerować połówki ziemniaczane.Polać olejem i piec 10 minut w 180 stopniach.
Kurki umyć i osuszyć.Masło roztopić na patelni i wrzucić kurki.Doprawić solą i podsmażać 10 minut.
Komentarze