mielone kotleciki z kuskusem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 40 min

lubię eksperymentować z mięsem mielonym tym razem padło na kuskus

  • 40 min

Składniki:

  • schab bez kości 0,3 kg
    karkówka 0,3 kg
    jajko 1 sztuka
    natka pietruszki kilka gałązek
    kuskus 1/4 szklanki
    przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżeczki
    sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
    do panierowania bułka tarta
    tłuszcz do smażenia

Mielone kotleciki z kuskusem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. karkówkę i schab zmielić dodać przyprawę , wbić jajko , natkę pietruszki posiekać dodać do mięsa ,wyrobić ,kuskus przesypać do miseczki zalać wrzątkiem( na 3 minuty) dodać do mięsa i ponownie wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem,formować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej ,smażyć na złoty kolor,podawać na ciepło .

Komentarze

Podobne przepisy