lubię eksperymentować z mięsem mielonym tym razem padło na kuskus
40 min
Składniki:
schab bez kości 0,3 kg
karkówka 0,3 kg
jajko 1 sztuka
natka pietruszki kilka gałązek
kuskus 1/4 szklanki
przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżeczki
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
do panierowania bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Mielone kotleciki z kuskusem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.karkówkę i schab zmielić dodać przyprawę , wbić jajko , natkę pietruszki posiekać dodać do mięsa ,wyrobić ,kuskus przesypać do miseczki zalać wrzątkiem( na 3 minuty) dodać do mięsa i ponownie wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem,formować kotleciki ,obtoczyć w bułce tartej ,smażyć na złoty kolor,podawać na ciepło .
Komentarze