Meksykański gulasz z czarną fasolą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Kuchnia meksykańska nie dość, że jest smaczna, jest też bardzo łatwa w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 puszka czarnej fasoli
    400g mielonej wołowiny
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    2 puszki pomidorów krojonych
    2 czerwone papryki
    przyprawa do kuchni meksykańskiej
    sól
    olej

Meksykański gulasz z czarną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso mielone.
  • 2. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy do zeszklenia.
  • 3. Dodajemy posiekany drobno czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy pomidory, dodajemy odcedzoną z zalewy i przepłukaną na sitku fasolę. Dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską i solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy