mazurek wielkanocny

4.5 (166 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

mazurek powinien pojawic sie na kazdym wielkanocnym stole

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 500 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - margaryna: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - czekolada mleczna tabliczka: 2 sztuki
    - cukier waniliowy (16g): 2 sztuki
    - cukier biały: 1 szklanka
    - śmietana 18 %: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mazurek wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przesianej maki dodajemy maslo i wyrabiamy ciasto, dodajemy proszek do pieczenia, ugniatamy. Dodajemy jajka, cukier i smietane. Placek dzielimy na 2 czesci i pieczemy oddzielnie ok 20 min na 160 stopni, kawalek ciasta wkladamy do rozka i robimy dekoracyjny wzorek. Upieczone ciasto przekladamy roztopiona czekolada. Na wierzchu polewamy tez czekolada i dekorujemy napisem i dekoracjami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować