Mazurek na waflach

4.5 (192 ocen)

  • 50 min

Prosty i dość szybki w wykonaniu mazurek wielkanocny na waflach. Idealny dla osób, które nie są zbyt dobre w pieczeniu.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 suchych wafli
    25 dag mleka w proszku
    20 dag masła
    3 łyżeczki cukru wanilinowego
    3/4 szklanki mleka
    0,5 szklanki cukru
    dżem z leśnych owoców
    1 puszka masy kajmakowej
    10 dag orzeszków ziemnych
    15 dag orzechów włoskich
    3 łyżki Nutelli
    kokos i migdały do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Kajmak

Mazurek na waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zwykłe zagotować z margaryną, cukrem i cukrem wanilinowym -
    ostudzić. Wsypać mleko w proszku i dodać pokrojone orzechy włoskie.
  • 2. Na spód blachy położyć płat wafla i posmarować masą mleczną. Na
    masę mleczną położyć płat wafla i posmarować dżemem z owoców
    leśnych. Znów położyć płat wafla i posmarować połową masy
    kajmakowej, na którą wysypać drobno posiekane orzeszki ziemne i znów
    przykryć masę płatem wafla. Posmarować wafla pozostałą częścią
    masy kajmakowej i położyć płat wafla. Wierzch posmarować Nutellą,
    posypać kokosem i udekorować migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Mleko Nutella Orzechy Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować