Mazurek à la tiramisu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Będzie hitem na świątecznym stole.

Składniki:

  • Ciasto: 2 szkl. mąki
    ● 3/4 kostki masła
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● jajko
    ● 1,5 łyżeczki proszku do piecz.
    Masa tiramisu: żółtko
    ● ok. 25 dag serka mascarpone
    ● 1 szkl. kremówki
    ● cukier puder
    Masa krówkowa:
    ● ok. 15 dag krówek
    ● mleko
    Oraz:
    ● sos tiramisu
    ● wiórki kokosowe, posypka czekoladowa, orzechy do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery Tiramisu

Mazurek à la tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno blachy o wym. 24x38 cm. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.
  • 2. Przygotowujemy masę tiramisu: serek mascarpone ucieramy z żółtkiem, a następnie mieszamy z ubitą kremówką. Dodajemy cukier puder do smaku.
  • 3. Masa krówkowa: krówki rozdrabniamy, wkładamy do rondelka. Zalewamy odrobiną mleka. Podgrzewamy, mieszając, aż się roztopią. Gorącą masę wylewamy na ciasto, studzimy.
  • 4. Smarujemy masą tiramisu i polewamy sosem tiramisu. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.41 (179 ocen)

Kotlety a la gołąbki

4.41 (179 ocen)

Kotlety à la gołąbki

nika9085 Gołąbki inaczej 2 godz. 20 min

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Biszkopt z owocami i kremem à la tiramisu

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Biszkopt z owocami i kremem à la tiramisu

RedakcjaPP Idealne na niedzielny deser. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować