Masło ziołowe

0 (0 ocen)

Pyszne masło doskonałe do bagietki czy jako dodatek do ziemniaków.

Składniki:

  • Składniki:

    1 kostka prawdziwego masła

    natka pietruszki

    koperek

    ząbki czosnku

    sól morska

Masło ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki podaję ogólnikowo, gdyż jeśli robimy masełko dla 1-2 osób to nie używajmy od razu całej kostki masła, aby nie zjełczało.

    Po kawałku masła + kilka gałązek zieleniny i 1 ząbek czosnku spokojnie wystarczy. Zawsze możemy dorobić świeże.

    Masło na chwilkę wyjmujemy z lodówki, aby zmiękło.

    Natkę i koperek drobno siekamy.

    Czosnek przeciskamy przez praskę.

    W miseczce mieszamy ze sobą masło, zieleninę i czosnek- najlepszy do tego będzie widelec. Na koniec delikatnie solimy.

    Rozsmarowujemy na bagietce, możemy bagietkę wcześniej lekko opiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy