Masło rydzowe

4.44 (195 ocen)

Uwielbiam te grzyby, więc postanowiłam przygotować z nich pyszną bazę do kanapek.

Składniki:

  • 100 g rydzy (kapelusze),
    ½ kostki masła,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masło rydzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić, opłukać i osączyć.
    Na patelni rozgrzać masło, wrzucić grzyby i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smażyć około 15 minut. Zestawić z ognia i przestudzić. Gdy masa będzie letnia przełożyć ją do miksera i rozdrobnić.
    Masło przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Masło Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować