Marynowany schab

4.5 (196 ocen)

Soczysty schab, który robię dość często. Świetnie sprawdzi się na kanapkę czy jako danie obiadowe.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 cebule
    2 łyżki masła klarowanego
    Marynata
    2 łyżeczki octu balsamicznego
    2 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka mielonego kminku
    sól, pieprz,
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    1/2 łyżeczki chilli
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Marynowany schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać
  • 2. Z mięsa usunąć błony i natrzeć marynatą
  • 3. Cebulę pokroić w plastry i obłożyć nimi mięso
  • 4. Mięso przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na min 2h
  • 5. Schab podsmażyć na maśle
  • 6. Przełożyć mięso do rękawa do pieczenia. Piec 40 min. Po tym czasie rozciąć rękaw i dopiekać jeszcze 15-20 min do zrumienienia.

Porady

Świetnie smakuje z sosem chrzanowym czy ćwikłą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować