Marynowane pomidory

4.48 (186 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na zimową porę jako dodatek do kanapek z białym serem zarówno na śniadanie jak i kolację.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1litr wody
    5 płaskich łyżek cukru
    5 płaskich łyżek octu
    2 łyżeczki soli
    około 20 twardszych pomidorów
    1 cebula
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowane pomidory  przetwory_z_ fiskars 1. Z podanych składników: wody,cukru, octu, soli , ziela angielskiego i liścia laurowego ugotować zalewę. Gotową zalewę odstawić do ostudzenia.
    Połówki pomidorów przełożyć do słoików dodając do każdego kilka krążków pokrojonej cebuli. Pomidory należy zalać zimną zalewą a następnie pasteryzować 10 min.

Porady

Jeśli pomidory są małe można użyć ich w całości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować