MARYNOWANE PIECZARKI Z MAJERANKIEM

4.48 (163 ocen)

  • 60 min

Wyśmienite w smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • pieczarki
    majeranek
    ocet
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    olej


    Na litrowy słoik:

    łyżeczka soli
    trochę pieprzu
    łyżeczka czosnku
    można dać szczyptę cukru, ja nie dawałam
    łyżka majeranku
    3 łyżki octu
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przystawki

Marynowane pieczarki z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki wrzucić do wrzątku i gotować z 5 minut.
  • 2. Następnie przełożyć pieczarki do litrowych słoików.
  • 3. Dodać wszystkie składniki według proporcji i zalać słoik do pełna wrzątkiem.
  • 4. Pasteryzować około 10 minut.
  • 5. Odstawić w chłodne miejsce na minimum tydzień, aby się dobrze zamarynowały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Marynata Ocet Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować