Marynowane pieczarki

4.5 (143 ocen)

  • Dla 1 osoby

Takie pieczarki będą świetnym dodatkiem do obiadu.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Dowolna ilość malutkich pieczarek
    marchewka
    cebula
    ziele angielskie
    liść laurowy
    Zalewa:
    1 szkl octu
    1 l wody
    łyżeczka soli
    szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagotować zalewę i pozostawić do ostygnięcia.

    Pieczarki oczyścić i lekko obgotować w wodzie z dodatkiem octu, żeby nie zrobiły się ciemne. Odcedzić. Ponakładać do słoików, dodać trochę starkowanej marchewki, ziela angielskiego, listki laurowe i cebulkę, zalać zalewą, pozakręcać słoiki. Pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować