Przepis dostałam od przyjaciela z Białorusi. Pyszne zarazem ostre pomidorki posmakowały mojej całej rodzinnie wszyscy "bili się" aby dostac ten przepis zatem postanowiłam podzielić sie nim z wszystkimi :)
15 min
Składniki:
2 kg pomidorów
4 sztuki papryki
2 całe głowki czosnku
2 sztuki papryki chili
pietruszka
zalewa:
100 ml octu
100 ml oleju
100 g cukru
2 łyżki soli
Marynowane ostre pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę, paprykę chili, czosnek i pietruszke drobno posiekac ( ja pomagam sobie blenderem)
Pomidorki kroimy na ćwiartki
Warstwowo usłądamu pomidory pozniej szatkowane warzywa i znowu pomidorki i warzywa
Zalewamy zalewą
trzymamy 8 godzin dogóry nogami i gotowe :)
( nie pasteryzujemy)
Komentarze