Marynowana fasolka szparagowa

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.

Nie masz pomysłu na fasolkę? Zrób marynowaną do słoiczków - na przekąskę sprawdzi się znakomicie!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg fasolki żółtej szparagowej
    1 kg fasoli zielonej szparagowej
    1 pęczek łodyg kopru
    kilka gałązek cząbru świeżego
    1/2 główki czosnku

    Zalewa
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka cukru
    1,5 szklanki octu 10%
    1/2 litra wody
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowana fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Strąki fasoli płuczemy odcinamy końce.Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzamy. W czystych wyparzonych słoikach układamy po gałązce kopru z baldachimami oraz dodajemy po 2-3 ząbki obranego czosnku i gałązce cząbru,następnie układamy fasolę na przemian w słoikach .
  • 2. Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotującej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Marynata Zalewa Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować