Marchewkowa z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna zupa, aromatyczna i nie za słodka. Zdrowa , dla dbających o linię i nie tylko.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. marchewek
    2 łyżki masła
    3 pomarańcze
    1 cebula
    1 litr bulionu drobiowego
    szczypta imbiru
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    skórka i plasterki pomarańczy do dekoracji
    natka pietruszki do dekoracji
    krakersy lub groszek ptysiowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Marchewkowa z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JK 1. Marchewki i cebulę obieram i kroję. Na maśle szklę cebulę, dodaje marchewkę, podsmażam, zalewam bulionem, gotuję do miękkości. Wyciskam sok z pomarańczy, ocieram na tarce skórkę[ok . 1 łyżeczka], i dodaję do zupy, miksuję blenderem, doprowadzam do zagotowania, doprawiam imbirem, solą i pieprzem. Zupę dekoruję plasterkami pomarańczy i natką pietruszki, skórką pomarańczy. Podaję z krakersami lub groszkiem ptysiowym.

Porady

Taka zupa może być podana na obiad lub jako podwieczorek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa

To może cię zainteresować