Marchewka z groszkiem i pieczarkami w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała i smaczna jarzynka do drugiego dania

  • 30 min

Składniki:

  • 2 - 3 młode marchewki
    1/2 szklanki wyłuskanego młodego groszku
    150 g jak najmniejszych pieczarek
    łyżka posiekanego koperku
    100 ml słodkiej śmietanki
    łyzka masła do smażenia pieczarek
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka z groszkiem i pieczarkami w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1crm7gl 1. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do rondelka podlewając wodą tak aby tylko przykryło do połowy.
    Lekko posolić, dodać wyłuskany groszek i pokrojone przesmażone na maśle pieczarki.
    Dusić 15 minut, na koniec dodać śmietanę, koperek i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować