Marchewka z groszkiem z groszku mrożonego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kochamy tradycyjne potrawy. Niektóre są traumą dzieciństwa, jednak po latach warto wrócić do tych smaków i po prostu rozkoszować się nimi. Tym razem standardy lekko podkręciliśmy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    1 szklanka mrożonego groszku
    2 łyżki masła ghee
    100 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka syropu z agawy
    1 łyżka skrobi kukurydzianej
    sól, pieprz

Marchewka z groszkiem z groszku mrożonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewka z groszkiem 1. Marchewkę kroimy w kostkę.
    W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy marchewkę, lekko dusimy pod przykryciem.
    Dodajemy gorący bulion i syrop. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut.
    Wrzucamy groszek, wlewamy wodę wymieszaną z mąką.
    Gotujemy kolejne 10 minut, cały czas mieszając.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy