Marchewka konserwowa

4.5 (197 ocen)

Idealnie nadaje się do Spaghetti,ryżu...Smak słodko-kwaśny tego sosu jest.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 duża cebula
    2 kg.marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marchewka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew dokładnie oczyścić umyć pod bieżącą wodą,pokroić w słupki,przełożyć do garnka,zalać wodą i gotować około od 10-15 min.
  • 2. Paprykę przepołowić i usunąć gniazda nasienne.Cebulę obrać i wraz z papryką pokroić w kostkę.Odstawiamy na 1 godz.
  • 3. Przygotowujemy zalewę.
    ZALEWA:3/4 szkl.oleju Kujawski
    2 słoiczki koncentratu Pudliszki
    1 szkl.octu
    1 łyżka gorczycy
    2 szkl.cukru
    2 łyżeczki soli
    Przekładamy do średniego garnka i zagotować.
  • 4. Do gotującej się zalewy dodać pokrojoną cebule i paprykę.Tak przygotowany wywar zalać podgotowaną marchewką(należy marchewkę odcedzić z tej wody w której była gotowana). Całość wymieszać i od razu przełożyć do słoików.Pasteryzować około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować