Marchewka duszona na maśle

4.78 (204 ocen)

  • 15 min

z "Francuski Szef Kuchni" J. Child

  • 15 min

Składniki:

  • 5 marchewek
    łyżka cukru
    1,5 szklanki wody
    1,5 łyżki masła + 2 łyżki masła
    pół łyżeczki soli
    szczypta pieprzu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.78 (204 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka duszona na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obrać, pokroić w plasterki i włożyć do garnka o grubym dnie.
    Dodać cukier, wodę, 1,5 łyżki masła, sól i pieprz.
    Garnek przykryć i gotować marchew do 30 minut na średniej mocy palnika lub tak długo aż marchew zmięknie - moje marchew zmiękły po 15 minutach.
    Gdy marchew jest miękka dodać natkę pietruszki i dodatkowo 2 łyżki masła.
    Poczekać aż masło się rozpuści i podawać.
    Marchewka jest idealnym dodatkiem do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Duszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować