Marchew duszona do obiadu

4.6 (238 ocen)

  • 60 min

Przepyszny dodatek do mięsa czy ziemniaków. Uwielbiana przez dzieci i dorosłych.

  • 60 min

Składniki:

  • 800 g marchwi (już po obraniu)
    1/3 kostki masła
    3 szklanki wody
    3 czubate łyżki mąki + 2/3 szklanki wody do zagęszczenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.6 (238 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchew duszona do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Zalewamy ją 3 szklankami wody i zagotowujemy. Dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości.
  • 2. Gdy marchew będzie miękka, dodajemy masło. Możemy dodać także odrobinę wody gdy dużo nam się jej wygotuje.
  • 3. 2/3 szklanki zimnej wody rozrabiamy z mąką i wlewamy wolnym strumieniem do marchewki cały czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i zagotowujemy aż zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować