Mango Lassi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Cudowny koktajl, który skradł moje serce w Indiach! Pyszny i genialnie aromatyczny.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe mango
    3/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
    1/4 szklanki wody
    szczypta imbiru
    szczypta cynamony
    szczypta kardamonu
    cukier trzcinowy do smaku

Mango lassi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy, wyjmujemy pestkę a miąższ wrzucamy do blendera. Dolewamy mleko i wodę miksujemy na gładki płyn. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy do smaku. Na końcu wsypujemy imbir, kardamon oraz cynamon. Przelewamy do kieliszków, bądź ozdobnej szklanki, dekorujemy listami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy