Maliny pod chmurką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybkie kruche ciasto z owocem, wymyślone przeze mnie.

  • 50 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    25 dkg mąki
    15 dkg cukru
    10 dkg margaryny
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ok. 30 dkg malin
    Beza:
    4 białka
    12 dkg cukru
    Kruszonka:
    0,5 kostki margaryny
    250 g mąki
    10 dkg cukru

Maliny pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smacznego 1. Kruche ciasto wyrobić i włożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkować i rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na kruchym cieście ułożyć maliny. Białka ubić z cukrem na sztywno i wyłożyć na owoc. Składniki na kruszonkę zagnieść i pokruszyć na pianę z białek. Piec ok. 30-40 min. Ostudzić i popisać lukrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy